Nieuwe technieken voor de Ford Transit 20 oktober 2021

De Ford Transit is de oervader van het Ford bedrijfswagenprogramma. De grootste in de reeks Ford bedrijfswagen en al vele decennia een succesnummer. Er is Ford alles aan gelegen om de Transit tot de top te laten behoren. Voor begin 2022 staan een aantal vernieuwingen op stapel die de Ford Transit nog aantrekkelijker maken. Het zijn belangrijke innovaties op het gebied van techniek en milieuvriendelijkheid. Maak kennis met de nieuwe bestuurdersfuncties die op de Transit gaan verschijnen en de nieuwe, 100% elektrische Ford E-Transit.

 

Vernieuwde Ford Transit

 

NIEUWE CONNECTIVITEIT, SYNC4 EN BESTUURDERSASSISTENTIE
Nu te bestellen en leverbaar vanaf het eerste kwartaal: de Ford Transit met vernieuwde functies op het gebied van veiligheid en comfort. Belangrijk feit, veel van de nieuwe functies zullen standaard zijn op de vernieuwde Ford Transit. De Ford Transit zal in de meeste versies beschikken over Pre-Collision Assist met voetgangersdetectie, autonome remtechnologie en rijbaanassistentie. Eveneens zal op een groot deel van het programma een verwarmbare voorruit, automatische verlichting en ruitenwissers met regensensor standaard aanwezig zijn. Als deze functies komen bovenop het al krachtige pakket aan rijassistenten en comfort verhogende technieken die al standaard of optioneel op de Transit zitten. U kunt dan denken aan Active Park Assist, Cross Traffic Alert, adaptieve Cruise Control en verkeersbordherkenning.

Op de 2022 Transit staat het nieuwe SYNC4 communicatie- en informatiesysteem centraal. Het heeft een 12″ groot scherm en maakt veel nieuwe, bijzondere technieken mogelijk. Met SYNC4 behoren bijvoorbeeld een 260 graden camera en een Reverse Brake Assist tot de mogelijkheden. Deze laatste functie zorgt voor een remingreep als bij het achteruitrijden een gevaar wordt herkend van bijvoorbeeld een passerende voetganger of een paaltje.

SYNC4 wordt automatisch op afstand up-to-date gehouden. Naast de genoemde nieuwe technieken, heeft SYNC4 de mogelijkheid voor live verkeers- weer- en parkeerupdates, draadloze verbinding met Android Auto en Apple Carplay, meerdere mobiele telefoonaansluitingen, spraakherkenning en spreekcommando’s.

Optioneel is de vernieuwde Ford Transit ook nog te voorzien van nieuwe zaken zoals FordKeyFree System, een elektrische parkeerrem en Full Display Interior Mirror.

 

DE NIEUWE, MILIEUVRIENDELIJKE FORD E-TRANSIT

Nu te bestellen en leverbaar vanaf het eerste kwartaal, de volledig elektrische Ford E-Transit. De best verkochte bedrijfswagen ter wereld krijgt een elektrische variant die volgens de strenge WLTP norm 317 kilometer kan rijden. De elektromotor heeft een koppel van 430 Nm en een vermogen van 135 of 198 kW. Het koppel is belangrijk voor een goede trekkracht bij volle belading. De kracht van de elektrische variant is hoger dan de meest krachtige 2.0 liter Dieselmotor die in de Transit beschikbaar is. Om de kwaliteit van de nieuwe E-Transit te onderstrepen geeft Ford 8 jaar garantie (maximaal 160.000 kilometer) voor alle elektrische hoogvoltagecomponenten. De E-Transit hoeft maar eenmaal per jaar naar de Ford dealer voor onderhoud, ongeacht het aantal kilometers. Gedurende het eerste jaar is er pechhulp inclusief noodoplading.

Het laadvermogen is 1.758 kilogram voor de gesloten bestelwagen. De Ford E-Transit komt 25 verschillende varianten zoals dubbele cabine en chassiscabine. Er diverse lengtes en hoogtes met een toelaatbaar gewicht van 3,5 tot 4,25 ton.

De Ford E-Transit kan in 34 minuten van 15 naar 80% laden met een 115kW gelijkstroom snellader. De batterij kan door de bestuurder ook worden gebruikt als energiebron voor bijvoorbeeld gereedschap. Dankzij de Ford Charge Assist app, die in het nieuwe SYNC4 communicatie- en informatiesysteem is opgenomen, kan de gebruiker makkelijk laadpalen zoeken, opladen en afrekenen. De connectiviteit met diverse diensten is bij de nieuwe Ford Transit en deze Ford E-Transit enorm. Diverse diensten staan de wagenparkbeheerders en gebruikers bij om live inzicht te krijgen in de staat hun bedrijfswagen of complete vloot van Ford bedrijfwagens.

Uiteraard profiteert de Ford E-Transit van de uitgebreidere uitrusting van de vernieuwde Transit met brandstofmotoren. In veel gevallen is de E-Transit zelfs rijker uitgerust. Hij komt er als Ambiente en Trend. De Ambiente beschikt onder andere over Electronic Air Temperature Control, SYNC4, Keyless Start, verwarmbare stoelen, elektrische voorruitverwarming, verwarmbare en elektrisch verstelbare spiegels, FordPass Connect Modem etc. De Trend voegt hier de volgende zaken aan toe: navigatie, cruise control, parkeersensoren voor en achter en veel veiligheidsvoorzieningen zoals Pre-Collision Assist met voetgangersherkenning en rijbaanhulp.

Als Ambiente 350 L2H2 68 kWh voor € 58.825.

 

MEER WETEN? NEEM CONTACT OP
De nieuwe versies van de Ford Transit zijn reeds beschikbaar. Wilt u meer weten over deze nieuwe en vernieuwde versies of heeft u een andere vraag over uitgebreide bedrijfswagenprogramma, neem dan contact met ons op. Onze bedrijfswagenspecialisten staan voor u klaar in Maasdam en Brielle.

Ik wil meer weten over de Ford bedrijfswagens
HomeFordNieuwsNieuwe technieken voor de Ford Transit