De nieuwe Transit Courier 19 april 2023

Ford komt binnenkort met de nieuw ontwikkelde Ford Transit Courier. Het is de volgende vernieuwing in het grote aanbod bedrijfswagens van Ford Pro en een verdere stap op weg naar elektrificatie van de Ford modellen. Ondertussen zijn de Transit en de Transit Custom reeds met elektrische aandrijving geïntroduceerd. De nieuwe Transit Courier biedt maximale productiviteit dankzij de grotere laadruimte en slimme oplossingen. Het model zal beschikbaar komen met volledig elektrische aandrijving, met een benzinemotor en als diesel.

 

Te bestellen vanaf de tweede helft van 2023 (benzine en diesel)

 

MAXIMALE PRODUCTIVITEIT

De nieuwe Ford Transit Courier zet volledig in op een maximale productiviteit voor de zakelijke markt. Ondanks zijn compacte buitenmaten is er een grotere en flexibele laadruimte in vergelijking met het uitgaande model. Er is 25% meer volume en ruimte voor maar liefst twee euopallets. Het nieuwe model is altijd draadloos verbonden met de buitenwereld en te volgen en beheren met de Ford Pro software. Deze software biedt voor de elektrische uitvoering vereenvoudigde facturering en administratie, inzicht in de actieradius en batterij- en laadstatus.

De nieuwe Ford Transit Courier

OOK ALS ELEKTRISCHE UITVOERING

Meest opvallende vernieuwing voor de Transit Courier is de volledig elektrische uitvoering met 100 kW motor die beschikbaar komt naast de uitvoeringen met benzine- of dieselmotor. Deze E-Transit Courier biedt snellaadmogelijkheden tot 100 kW. Daarmee is in 10 minuten zo’n 87 kilometer bereik te laden. Van 10 tot 80% gaat in 35 minuten. De elektrische versie van de Transit Courier heeft een laadvermogen van 700 kg en een aanhangergewicht van 750 kg.

VOLOP RUIMTE EN GEMAK

Ongeacht de aandrijvingsvariant heeft iedere Ford Transit Courier tussen de achterste wielkasten 1.220 mm ruimte zodat er voor het eerst twee europallets vervoerd kunnen worden. Er is maar liefst 2,9 m3 laadruimte beschikbaar, 25% meer dan voorheen. Bij het ontwerp van de auto is volop rekening gehouden met extra bergruimte en comfort en gemak voor de bestuurder en passagier. Zo is er een aangepast stuurwiel met een meer afgeplatte boven- en onderzijde voor meer beenruimte en beter zicht op het wegdek. De versnellingshendel is aan het stuurwiel gemonteerd zodat er tussen de stoelen extra bergruimte is. Het dashboard heeft een 12 inch digitaal instrumentencluster en een 12 inch touchscreen met SYNC4. Met een abonnement is daarop Connected Navigation beschikbaar met informatie over verkeer, parkeren, opladen, lokale gevaren etc. Standaard is draadloze aansluiting voor Android Auto en Apple CarPlay aanwezig. Ook is er optioneel het Office Pack met een opklapbaar vlak werkvlak met verlichting voor het gebruik van een laptop, papierwerk of nuttigen van de lunch.

Ford Transit Courier

VEILIGHEID

De Transit Courier zet nieuwe maatstaven op het gebied van veiligheid in dit segment van compacte bedrijfswagen. Het model is verkrijgbaar met Adaptieve Cruise Control met Lane Centring en Stop & Go, Blind Spot Information System, Cross Traffic Alert, Intersection Assist, Reverse Brake Assist, speciale voertuigbeveliging via het ingebouwde modem en speciale “peel and steal” af-fabriek slotsystemen.

 

Wilt u meer weten over de nieuwe Ford Transit Courier? Kom dan bij ons langs of neem contact met ons op. Wij staan voor u klaar.

Neem contact met ons op

Ford Transit Courier

HomeFordNieuwsDe nieuwe Transit Courier