De nieuwe Ford Fiesta, klaar voor de toekomst 12 oktober 2021

De succesvolle, compacte Ford Fiesta is als nieuwste versie helemaal klaar voor de toekomst. Hij is er in verschillende uitvoeringen met allemaal een eigen, expressief uiterlijk. Van de sportieve ST-Line tot de stoere Active. De Ford Fiesta is weer helemaal van deze tijd. Hij beschikt over de modernste technologie waaronder bijvoorbeeld geëlektrificeerde aandrijflijnen voor meer kracht in combinatie met een laag verbruik.

EEN EXPRESSIEF UITERLIJK VOOR IEDERE VERSIE
De nieuwe Ford Fiesta valt aan de voorkant op door zijn hoge grille met Ford logo en hogere motorkap. Standaard zijn LED-koplampen gemonteerd die zorgen voor een modern uiterlijk. Aan de achterzijde zijn LED lampen als optie verkrijgbaar. Op de hogere uitrustingsniveaus worden Matrix led-koplampen gemonteerd. Een aan de voorzijde gemonteerde camera scant de omgeving en past hier de lichtbundel van de koplampen op aan. De verlichting wordt aangepast bij manouvreren en slecht weer. Bij ingeschakeld groot licht zorgen de Matrix led-koplampen voor een opening in de lichtbundel zodat verblinding van de tegenliggers wordt voorkomen.

De Ford Fiesta is in veel varianten verkrijgbaar met ieder een heel eigen gezicht. De basis is altijd een 5-deurs uitvoering. De reeks begint met de uitvoeringen Connected en Titanium. Voor de sportief ingestelde rijder is er de ST-Line met een diepliggende grille en een extra grote luchtinlaat. Uiteraard ontbreekt ook de meest sportieve versie, de Ford Fiesta ST, niet in het programma. Voor de avontuurlijk ingestelde Fiesta rijder is er de Active uitvoering. Deze is voorzien van stoere kenmerken en staat hoger op zijn wielen voor een duidelijk cross-over uiterlijk. Wie extra luxe wil toevoegen aan zijn Titanium, ST-Line of Active versie, kiest voor de X-versies. Voor de top in luxe en comfort kan bovenop de X-versie nog worden gekozen voor de Vignale uitvoering.

De Ford Fiesta reeks is aan de buitenzijde herkenbaar aan het gewijzigde ontwerp van de lichtmetalen velgen. Er zijn zeven nieuwe versies. Daarnaast zijn er de nieuwe kleuren Boundless Blue en Beautiful Berry. De opvallende groene kleur Mean Green is exclusief verkrijgbaar op de Ford Fiesta ST.

 

 

NIEUW INTERIEUR
In het interieur van de Fiesta valt het 12,3 inch grote TFT-instrumentenpaneel op. Deze vervangt de analoge snelheidsmeter en toerenteller. Het instrumentenpaneel is naar wens in te stellen. De Ford Fiesta beschikt over een keur aan snufjes voor meer comfort en veiligheid. Wrong-Way Alert geeft bijvoorbeeld een waarschuwing als u via een afrit de snelweg op rijdt. Ook technieken zoals adaptieve cruise control met start-stopsysteem en verkeersbordherkenning, actieve hulp bij het inparkeren, rijbaancorrectie en Pre-Collision Assist met Active Brake zijn beschikbaar.

De Fiesta is uitgerust met FordPass Connect-modemtechnologie waarmee u via een telefoonapp uw auto op afstand kunt bedienen en uitlezen. U kunt de locatie en status van uw auto zien, deuren sluiten, actuele verkeersinformatie, waaronder gevaarlijke situaties tijdens de rit, ontvangen etc. Het optionele SYNC3 infotainmentsysteem met touchscreen maakt bediening via gesproken commando’s mogelijk, koppelt uw smartphone, biedt ondersteuning voor Apple CarPlay en Android Auto, geeft het beeld weer van de optionele achteruitrijcamera en nog veel meer. Iedere Fiesta met SYNC3 heeft als bijzonderheid het Rear Occupant Allert. Het systeem geeft een waarschuwing als u, na een rit, kinderen of huisdieren in de auto achterlaat. Ook geeft het systeem een waarschuwing om de achterbank te controleren, na een rit, als bij het vertrek de deuren zijn geopend.

Premium toevoegingen aan de Ford Fiesta zijn het draadloos opladen van de smartphone en het B&O audiosysteem met 9 speakers, subwoofer en een 575 watt versterker met surround sound functie.

 

 

De nieuwe Ford Fiesta: klaar voor de toekomst!

 

MOTOREN MET HOOGWAARDIGE TECHNOLOGIE
De nieuwe Ford Fiesta is voorzien van een EcoBoost Hybrid 48-volt mild hybride aandrijflijn. Deze combineert de benzinemotor met een starter/generator/elektromotor (BISG). Energie die vrijkomt tijdens het remmen en uitrollen wordt opgeslagen in een accu en gebruikt voor extra trekkracht en de levering van stroom aan de elektrische componenten. De motoren zijn zuinig, verfijnd en vlot. De 1.0 liter motor heeft een vermogen van 125 pk en is te combineren met een handgeschakelde 6-versnellingsbak of een 7-traps automaat met dubbele koppeling. Het brandstofverbruik voor de handgeschakelde versie is minimaal 4,9 l/100 km volgens de WLTP meting.

Naast de hybride aandrijving is ook een conventionele 1.0 liter motor beschikbaar met 100 pk (verbruik 5,2 l/100 km volgens WLTP).

De Ford Fiesta ST spant qua vermogen de kroon. Deze is voorzien van een 1.5 liter motor met 200 pk. Dankzij dit vermogen sprint de Fiesta ST in 6,5 seconden naar 100 km/u. De topsnelheid bedraagt 230 km/u.

 

De nieuwe Ford Fiesta: klaar voor de toekomst!

 

MEER WETEN? NEEM CONTACT OP
De nieuwe Ford Fiesta wordt binnenkort verwacht. Heeft u interesse in dit nieuwe model, neem dan contact met ons op. Onze verkopers in Maasdam en Brielle staan voor u klaar om u in detail te informeren over de nieuwe Ford Fiesta.

Neem contact met ons op
HomeFordNieuwsDe nieuwe Ford Fiesta, klaar voor de toekomst