Iconische Bronco komt naar Nederland 19 april 2023

Het origineel stamt uit 1966 en deze versie verwijst qua design naar het bijzondere karakter en de rijke historie van deze utilitaire auto. De Bronco stond en staat symbool voor vrijheid en avontuur. Met een een vermogen van 335 pk uit een 2,7 liter Ford EcoBoost V6, 563 Nm koppel en een carrosserie die bestand is tegen iedere uitdaging, laat de Bronco zich nergens tegenhouden. Hij is het toppunt van onverzettelijkheid.

 

Gelimiteerd leverbaar als Outer Banks of Badlands

 

De iconische Ford Bronco

ZIJN MOGELIJKHEDEN BUITEN DE GEBAANDE PADEN

Naast de krachtige motor, gekoppeld aan een automatische transmissie met 10 versnellingen, is de Bronco voorzien van alle techniek om de meest ruwe terreinen te verkennen. Zo kan de Bronco met een snelheid van 6 km/u kruipen bij een vast toerental van 2.400 tpm, zonder af te slaan. Afhankelijk van de versie Outer Banks of Badlands is er een elektronisch bediende tussenbak met 2 versnellingen of een toegevoegd sperdifferentieel en ontkoppelingssysteem voor de stabilisatorstangen aan de voorzijde. De Bronco schakelt naadloos tussen twee- of vierwielaandrijving. Ook het hele onderstel en het plaatwerk zijn aangepast aan ruw terrein. Met een korte overhang aan de voor- en achterzijde, verhoogde wielkasten, robuuste kunststof delen, sterke dwarsbalken, grote veerwegen en een lichte maar oersterke wielophanging. In de Badlands uitvoering is de wielophanging aangepast aan nog zwaardere omstandigheden.

Op verschillende plekken zijn op de carrosserie bevestigingspunten aangebracht. Op de hoeken van de motorkap zijn er twee gemonteerd die 68 kg kunnen dragen en tevens zorgen voor een betere positionering van de auto in het terrein. Veel onderdelen zijn makkelijk te verwijderen en te vervangen. Optioneel is de Bronco te leveren met diverse beschermdelen voor de zijkant, motor, brandstoftank etc. Voor en achter zitten grote sleepogen en de dakbalk is gemaakt van zeer sterk boriumstaal.

De ongekende mogelijkheden van de Bronco worden mogelijk gemaakt door het geavanceerde elektronische aandrijfsysteem. Met een draai aan de knop zijn er automatisch 7 verschillende rijmodi in te stellen. De Badlands voegt daar nog een achtste Baja modus aan toe. tot de verdere mogelijkheden behoren Trail Control (een cruise control systeem voor offroad), Trail Turn Assist (voor het maken van extra krappe bochten in terrein), eenpedaalsrijden, AdvanceTrac (een geavanceerd systeem voor stabilisatiecontrole voor iedere terrein), Roll Stability Control (voorkomt het omvallen van de auto) en Trailer Sway Control (stabilisatie van een aanhanger)

EEN BIJZONDER DESIGN, ZOWEL VAN BINNEN ALS VAN BUITEN

De Ford Bronco laat met heel veel kenmerken zien dat hij afstamt van de originele Bronco uit 1966. Zo verwijzen de ronde koplampen duidelijk naar zijn oervader. Bij de Bronco zijn de deuren onder ruitframe. Dat maakt ze lichter en ze zijn bovendien uit de auto te halen en op te bergen in de kofferruimte. Ook het dak, de hardtop, bestaande uit vier losse delen, is uitneembaar en op te bergen. In het interieur is alles opgezet voor een goed houvast van de passagiers en het makkelijk kunnen reinigen van de materialen. Door speciale afdichtingen heeft vocht en vuil minder kans om door te dringen tot de elektronica. De Bronco is helemaal bij de tijd met een digitaal instrumentencluster, een groot 12″ touchscreen met SYNC 4, draadloos opladen van een smartphone, Apple CarPlay en Android Auto, een ingebouwde modem, B&O premium audio, 360-graden camerasysteem met zicht op de wielen etc.

De iconische Ford Bronco

EEN MOOIE HISTORIE

De Ford Bronco stamt uit 1966 en haalde destijds zijn inspiratie uit de militaire voertuigen van Ford en de Mustang. Zo ontstond een 4×4 met een sportief tintje die in 1969 de Baja 1000 offroad race wist te winnen. Geen enkele auto, gebouwd in serieproductie, heeft dit ooit herhaald. Verdeeld over 5 generaties zijn er sinds 1966 meer dan een miljoen Bronco’s geproduceerd.

De iconische Ford Bronco

LEVERBAAR MEDIO KWARTAAL 2 2023

De Ford Bronco komt in twee varianten, Outer Banks en Badlands naar Nederland. De aantallen die beschikbaar komen zijn gelimiteerd. Prijzen worden in een later stadium bekend gemaakt.

 

Wilt u meer weten over de nieuwe Ford Bronco? Kom dan bij ons langs of neem contact met ons op. Wij staan voor u klaar.

Neem contact met ons op

 

HomeFordNieuwsIconische Bronco komt naar Nederland