Ford gaat verder elektrisch 21 juli 2020

Ford elektrisch

DE ELEKTRISCHE TOEKOMST VAN FORD IN EEN DUIDELIJK OVERZICHT

Ford zet de komende tijd grote stappen op het gebied van de elektrificatie van het modellenprogramma. Aan het huidige programma van elektrisch aangedreven auto’s worden mild hybride uitvoeringen toegevoegd, vol elektrische modellen, plug-in hybrides en hybrides. Het totaal komt in 2023 op maar liefst 40 stuks. Maar wat betekenen deze termen? Welke modellen worden voorzien van deze aandrijvingen? Wij leggen het graag aan je uit. Zo is het voor je duidelijk welke modellen nu al te leveren zijn en wat je nog mag verwachten. Ook leggen wij graag uit wat het beste bij je past!

Mild_HybridMILD HYBRID (MHEV)

Een mild hybride auto rijdt altijd op normale brandstof zoals benzine of diesel. Naast de “normale” motor is een kleine elektromotor toegevoegd die de brandstofmotor helpt. De hulp kan er zijn om brandstof te besparen, meer kracht te geven bij het snel optrekken of om het rijden soepeler te laten verlopen. De extra elektrische energie wordt opgeslagen in een kleine accu die onderweg automatisch wordt opgeladen, bijvoorbeeld door het afremmen op de motor.

WELKE MODELLEN MAG IK VERWACHTEN?

De mild hybride techniek wordt toegepast op de Ford Transit Custom, de Ford Transit, Ford Fiesta, Ford Puma en Ford Focus.

 

HYBRID(HEV)Ford Hybrid

Een hybride auto is voorzien van een elektro- en brandstofmotor die perfect met elkaar samenwerken. De motoren vullen elkaar aan. Korte afstanden in de stad kunnen elektrisch worden afgelegd in tegenstelling tot een mild hybride. Die kan NIET elektrisch rijden. Daarbuiten rij je op brandstof. Het opladen van de accu gebeurt automatisch. Dus u hoeft niet op te laden via een stekker.

WELKE MODELLEN MAG IK VERWACHTEN?

De hybride techniek wordt op dit moment op geen van de Ford modellen toegepast.

 

Ford Plug-in HybridPLUG-IN HYBRID (PHEV)

Een plug-in hybride werkt met een elektromotor die opgeladen dient te worden en een brandstofmotor. De accu en de elektromotor zijn krachtiger waardoor 30 tot 50 kilometer geheel elektrisch kan worden gereden. Dit is veelal voldoende voor het woon-werkverkeer. Het grote voordeel is dat ook met een lege accu nog gereden kan worden. Dan neemt de brandstofmotor het over. Het laden kan aan een normaal stopcontact, een muurlader of een openbaar laadpunt. Als er altijd consequent wordt geladen is er een heel laag verbruik en toch een grote actieradius.

WELKE MODELLEN MAG IK VERWACHTEN?

De plug-in hybride techniek wordt toegepast op de Ford Transit Custom, de Ford Kuga en de Ford Explorer.

 

FORD VOL ELEKTRISCH (EV)

Ford all-hybrid

Een vol elektrische auto heeft GEEN brandstofmotor. Er is alleen een elektromotor (soms meerdere) en een grotere accu. De auto moet altijd geladen zijn om te kunnen rijden. De auto heeft geen uitlaatgassen en is dus ultra schoon. Ook is de auto heel stil. Het opladen gaat via het stopcontact, een snellere paal- of muurlader of een (snel)laadstation onderweg. Het bereik is op één lading nu al maximaal rond de 500 kilometer. Ford zet zich in om een speciaal snellaadnetwerk op te zetten onder de naam IONITY. Samen met BMW, Mercedes, Volkwagen, Audi etc. wordt dit netwerk van 400 oplaadpunten nu uitgerold.

WELKE MODELLEN MAG IK VERWACHTEN?

De vol elektrische techniek wordt toegepast op de Ford Mustang Mach-E en de Ford Transit EV. Voor 2023 mag tevens de nieuwe Ford E-Transit Custom worden verwacht.

 

 

Ford elektrisch modellenprogramma

HomeFordNieuwsFord gaat verder elektrisch