EV-subsidie: Financiële ondersteuning voor elektrische voertuigen 25 mei 2023

Duurzaamheid en groene mobiliteit zijn tegenwoordig belangrijker dan ooit tevoren. Om de overgang naar elektrisch rijden te stimuleren, heeft de overheid de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) geïntroduceerd. In dit blogartikel komt u meer te weten over de SEPP-subsidie.

Wat is de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP)?

De SEPP is een financiële stimulans die bedoeld is om particulieren te ondersteunen bij de aankoop of lease van een nieuwe of occasion elektrische personenauto. Deze subsidie is in 2020 door de Nederlandse overheid geïntroduceerd en is sindsdien een effectief instrument gebleken om elektrisch rijden te bevorderen.

Welke auto’s komen in aanmerking?

Om in aanmerking te komen voor de SEPP-subsidie, moet de elektrische personenauto aan bepaalde criteria voldoen. Zo moet de cataloguswaarde van de auto minimaal € 12.000 en maximaal € 45.000. Let op: de catalogusprijs in het kentekenregister is leidend. Daarnaast moet de auto een minimale actieradius hebben van 120 kilometer, dit kan ieder subsidiejaar verschillen. Op de website van RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) is een overzicht beschikbaar met de specifieke eisen waaraan de auto moet voldoen om in aanmerking te komen.

Hoeveel bedraagt de subsidie?

De hoogte van de subsidie varieert eveneens afhankelijk van het subsidiejaar. In 2023 bedraagt dit bedrag € 2.950 voor een nieuwe auto en  € 2.000 voor een occasion. Let op! jaarlijks wordt voor deze subsidie een budget vastgelegd. zodra het budget op is kunt u voor dat jaar geen subsidie meer aanvragen. Op 22 mei 2023 is meer dan 50% van het budget nog beschikbaar.

Hoe kan de subsidie worden aangevraagd?

Om de subsidie aan te vragen, dit moet u binnen 60 dagen na aankoop of lease van de elektrische personenauto doen. De aanvraag kunt u indienen via de website van RVO, waar een digitaal formulier beschikbaar is. U ontvangt vervolgens binnen enkele weken een beslissing.

TIP: de auto hoeft nog niet geleverd te zijn of op uw naam geregistreerd te staan om een subsidieaanvraag in te dienen.

HomeFordNieuwsEV-subsidie: Financiële ondersteuning voor elektrische voertuigen