Maak kennis met de vernieuwde Ford Focus 27 oktober 2021

Door het brede aanbod en de aantrekkelijke prijs is de Ford Focus al jaren een succesnummer als veelzijdige gezinsauto in het c-segment. Verkrijgbaar als sportieve ST-Line, luxe Titanium of Vignale, als stoere Active; er is voor iedere smaak een uitvoering. En natuurlijk naast de 5-deurs uitvoering ook als ruime wagon. De Ford Focus is op een groot aantal punten aangepast. Hij is aan de buitenkant herkenbaar aan het nieuwe en expressievere design. Er is een mild hybride aandrijflijn voor meer comfort en een zuiniger verbruik en er is nieuwe techniek voor connectiviteit en veiligheid.

IEDERE VERSIE KRIJGT NOG MEER EEN EIGEN KARAKTER
De Ford Focus kende al diverse verschillende versies zoals de Titanium, ST-Line en Active. Deze versies zijn nog beter van elkaar te onderscheiden bij de vernieuwde Ford Focus. Bovendien zijn ze te combineren met een X-pakket voor meer uitrusting of zelfs de Vignale uitvoering van extra veel luxe, speciale design kenmerken en veel comfort.

Aan de voorkant valt de hogere motorkap op voor meer visuele impact en zijn er nieuwe slankere LED-koplampen met  geïntegreerde mistverlichting. De meeste versies zijn aan de achterzijde voorzien van LED-achterlichten. De LED-koplampen zijn voorzien van geavanceerde techniek. Er is een automatische grootlichtfunctie en de LED lampen zorgen op lage snelheden voor een extra brede lichtstraal bij het manoeuvreren. Optioneel zijn er Dynamic Matrix LED-koplampen die dankzij hun bijzondere techniek zorgen voor een extra goede verlichting op donkere wegen (vaker groot licht dat desondanks tegenliggers niet verblind), extra verlichting van binnenbochten, betere verlichting op het moment dat de ruitenwissers werken en een aangepast lichtpatroon als de camera aan de voorzijde verkeersborden herkent.

De sportieve ST-Line maakt zijn naam waar met zwarte honingraadafwerking in de grille, brede luchtinlaten, sideskirts en een subtiele achterspoiler. De Active straalt avontuur uit met SUV details zoals meer rijhoogte en zwarte beschermdelen op de carrosserie. Aan de top van de reeks staat de indrukwekkende Ford ST. Een echter sportwagen in gezinsverpakking. Verkrijgbaar als hatchback en wagon en met maar liefst 280 pk. Ook deze versie ondergaat aan de buitenzijde wijzigingen die hem nog meer karakter geven.

De Ford Focus krijgt ook nieuwe ontworpen lichtmetalen velgen. Er zijn vijf nieuwe designs.

 

 

NIEUW INTERIEUR, MEER TECHNIEK, MEER FUNCTIONALITEIT
In het vernieuwde interieur valt het nieuwe 13,2 inch grote touchscreen op van het SYNC4 systeem. De Ford Focus is altijd verbonden met het internet via de FordPass Connect modem. Daardoor is het SYNC4 systeem geavanceerder dan ooit. De spraakbesturing is mogelijk in diverse Europese talen, het systeem is zelflerend en haalt waar nodig gegevens op vanaf het internet. U kunt denken aan weersinformatie, extra informatie voor de navigatie zoals lokaal gevaar van bijvoorbeeld een auto die na de bocht stil staat met pech etc. Het systeem maakt het ook mogelijk om met de smartphone de status van de auto uit te lezen en zaken te activeren. Ook de updates van de software in de auto vindt draadloos plaats via de internetverbinding.

Op de Ford Focus zitten nieuwe technologieën die bijzonder zijn in deze klasse. Zo is de blinde hoek detectie uitgerust met een correctiefunctie waarbij de auto terugstuurt in het geval van een andere auto in de naastgelegen rijbaan. Is er een aanhanger aan uw Ford Focus gekoppeld, dan neemt het systeem ook deze informatie in het dode hoek herkenningssysteem mee.

Nieuw is ook het Intersection Assist dat een verdere uitbreiding is op het beveiligingssysteem dat remt bij gevaar. Het systeem breidt de mogelijkheden voor ingrepen uit met correcties bij het afslaan en kleine rotondes, ook in het donker. Uiteraard is er een uitgebreid aanbod aan veiligheids- en comfortsystemen zoals Adaptieve Cruisecontrol met stop and go, automatisch inparkeren, Speed Sign Recognition en nog veel meer.

 

DE WAGON IS PRAKTISCHE DAN OOIT
In de verkopen neemt de Ford Focus Wagon een groot deel van de afzet voor haar rekening. Het is al jaren een zeer belangrijk en gewild model. Van dit model is de bagageruimte opnieuw vorm gegeven en voorzien van handige opties. Er is een handigere en luxere bagagemat die makkelijker is schoon te maken. Er zijn twee LED-lampen voor beter zicht in de bagageruimte, een net aan de zijkant van de bagageruimte, een speciaal scheidingssysteem voor het compartiment en een zogenaamde “natte zone” onder de laadvloer voor natte kleding, paraplu’s etc. Deze is uitneembaar en makkelijk te reinigen.

 

De vernieuwde Ford Focus. Meer technologie.

 

MOTOREN MET MILD HYBRIDE TECHNIEK
De vernieuwe Ford Focus is er als vanouds met een keur aan motoren. Er zijn benzinemotoren met 100 en 125 pk die gecombineerd worden met een handgeschakelde 6-versnellingsbak. Voor de veelrijders zijn er dieselmotoren met 120 of 150 pk. De krachtigste versie is alleen met automaat leverbaar. Voor de Ford Focus ST is de 2.3 liter EcoBoost benzinemotor beschikbaar met 280 pk en 420 Nm trekkracht. Deze motor brengt zijn kracht op de weg via een handgeschakelde 6-versnellingsbak en een elektronisch aangestuurd sperdifferentieel.

Bijzondere techniek is te vinden in de 125 pk en 155 pk 1.0 liter EcoBoost Hybrid uitvoeringen. Hier wordt de driecilinder benzinemotor gecombineerd met een lithium-ion batterij die via een starter/generator de verloren energie die vrijkomt bij het remmen en uitrollen opslaat voor ondersteuning bij het rijden. De motor hoeft zo minder hard te werken wat zorgt voor een lager verbruik. De hybride motoren zijn te combineren met een handgeschakelde 6-versnellingsbak of een zeventraps Powershift automaat. Deze combinatie is nieuw. Deze automaat met dubbele koppeling zorgt voor snelle en soepele wisselingen tussen de versnellingen. De techniek van de automaat houdt de aandrijflijn in het meest optimale toerental voor een zo laag mogelijk verbruik. In de ST-Line met Powershift automaat is er de mogelijkheid om handmatig te schakelen door middel van paddles achter het stuur.

De Ford Focus heeft standaard de mogelijkheid om de rijmodus aan te passen: normaal, sportief of zuinig. Deze past het karakter van de motor, eventuele automaat, besturing en airco aan. Voor de Active zijn er tevens instellingen voor het rijden op een zachte of slipperige ondergrond.

 

De vernieuwde Ford Focus. Meer technologie.

 

MEER WETEN? NEEM CONTACT OP
De nieuwe Ford Focus wordt binnenkort verwacht. Heeft u interesse in dit nieuwe model, neem dan contact met ons op. Onze verkopers in Maasdam en Brielle staan voor u klaar om u in detail te informeren over de nieuwe Ford Focus.

Neem contact met ons op
HomeFordNieuwsMaak kennis met de vernieuwde Ford Focus