De nieuwe elektrische Ford Explorer 5 april 2023

De Ford Explorer zet een volgende stap in de elektrificatie van het Ford modellenprogramma. De Explorer is ontworpen in Europa en zal worden gebouwd in Keulen – Duitsland. De stoere Explorer SUV is innovatief, ruim en voorzien van een futuristisch design.

De nieuwe Ford Explorer is medio 2023 te bestellen voor prijzen vanaf ongeveer € 45.000,-.

Ford zet fors in op elektrische auto’s en wil in 2030 alleen nog maar elektrische personenauto’s aanbieden. De Explorer is het eerste elektrische Ford model dat in Europa wordt gebouwd. in 2026 wil Ford in Europa meer dan 600.000 elektrische auto’s verkopen.

INNOVATIEF IN ALLE OPZICHTEN

De Ford Explorer zal beschikbaar komen met één of twee elektromotoren (vierwielaandrijving) en met vermogens van rond de 170 pk tot meer dan 300 pk. Op een volle accu zal ongeveer 500 kilometer gereden kunnen worden. Een accu met nog 30% capaciteit kan in minder dan 25 minuten snelladen tot 80% vulling.

Uiteraard is de Explorer voorzien van de meest moderne technologie. Zo kan met de oplaadplanner de meest efficiënte laadsessie worden bepaald, die zelfs rekening houdt met de hoogte van de energietarieven. Ook tijdens de route zal de planner de meest handige laadpunten kiezen. De informatie wordt getoond op het 15″grote, beweegbare scherm. Er zijn uitgebreide rijassistentiesystemen die werken op basis van 12 sensoren, 5 camera’s en 3 radarsystemen. Tot de bijzonderheden behoren een geavanceerde rijstrookwisseling, een waarschuwing voor een langsfietsende fietser als men de deur van de auto van binnenuit opent, ingrepen bij achteruitrijden als er kruisend verkeer is of als een ander voertuig een parkeervak of oprit verlaat. Ook de parkeerfunctie is verder verfijnd evenals de matrix koplampen die zich automatisch instellen op slecht weer en een nog beter zicht tijdens het (automatische) gebruik van grootlicht. De bekende hulpmiddelen om ongevallen te voorkomen ontbreken uiteraard ook niet.

RUIMTE IN OVERVLOED

De Ford Explorer is heel slim ontworpen. Hij oog imposant, maar is toch verrassend compact en valt qua lengte in dezelfde klasse als een Ford Focus. Hij biedt plaats aan vijf personen en 470 liter bagageruimte. De Explorer is met recht een echte gezinsauto. Met de achterbank neergeklapt is er maar liefst 1.400 liter bagageruimte. Door het hoge, hoekige design is er uitstekend zitcomfort voor alle inzittende. De Explorer is echt gebouwd voor roadtrips en heeft heel veel opbergruimte in het passagierscompartiment. In de middenconsole is maar liefst 17 liter beschikbaar waarin zelfs een 15″ laptop past of 4 grote drankflessen. Achter het grote touchscreen op het dashboard is heel vernuftig een afsluitbare ruimte opgenomen. Rondom de passagiers zijn verder diverse handige opbergruimtes te vinden.

EEN BIJZONDER DESIGN EN VEEL COMFORT

Het nieuwste lid van de Ford familie heeft een stoer, bijna ruig uiterlijk met een dichte voorzijde als een schild. Door de zwarte raamstijlen lijkt het dak te zweven. Er zijn velgen leverbaar in de maten 19, 20 en 21 inch. De velgen zijn net als de carrosserie zeer aerodynamisch vormgegeven. Ook het interieur ziet er bijzonder uit. De cockpit is om de bestuurder gevormd en is minimalistisch van stijl. Zelfs de ventilatieroosters zijn subtiel weggewerkt.

Voor een prettige rit is er een uitgebreide connectiviteit met de smartphone, zijn er prachtig vormgegeven zetels met verwarming en lendemassage in de bestuurdersstoel, mooie ambienceverlichting, een warmtepompfunctie, (optionele) handsfree achterklep etc.

 

Elektrische Ford Explorer

 

De nieuwe Ford Explorer is medio 2023 te bestellen vanaf ongeveer € 45.000,-

 

Wilt u meer weten over de nieuwe Ford Explorer? Kom dan bij ons langs of neem contact met ons op. Wij staan voor u klaar.

Neem contact met ons op

 

Elektrische Ford Explorer

HomeFordNieuwsDe nieuwe elektrische Ford Explorer