De elektrische toekomst van Ford 6 juli 2023

In 2024 zullen er zeven nieuwe elektrische modellen op de markt komen. Waarvan drie personenauto’s en vier bedrijfswagens. Het streven van Ford is om volledig over te gaan op de verkoop van 100% elektrische auto’s.

7 nieuwe elektrische modellen

In opvolging van de succesvolle Ford Mustang Mach-E in 2021 en de Mustang Mach-E GT en E-Transit in 2022 heeft Ford een mooie, innovatieve elektrische stap gezet. In de loop van 2024 verwachten we zeven nieuwe, volledig elektrische modellen op de Nederlandse markt. De productie van deze modellen start al in 2023. De elektrische Ford Puma is onder andere één van deze nieuwe modellen. De Ford Puma is de populairste compacte crossover in Europa en naar verwachting zal deze elektrische variant daarom ook goed scoren.

Ook vier elektrische bedrijfswagens zijn aangekondigd. De Ford Transit Custom en Tourneo Custom in 2023 en vanaf 2024 ook de elektrische Transit Courier en Tourneo Courier.

De missie van Ford

Het streven van Ford is om tegen 2035 volledig (100%) over te gaan op de verkoop van elektrische auto’s. Hiermee zullen ook alle Ford-activiteiten in Europa CO2-neutraal worden. Met de zeven nieuwe elektrische modellen die in 2024 aan het Ford assortiment worden toegevoegd maakt Ford al een grote stap richting een elektrische toekomst. Eén van de doelen van Ford is dan ook om in 2026 meer dan 600.000 elektrische voertuigen per jaar in Europa te verkopen.

De innovatieve oplossingen van Ford

Volledig elektrisch: Volledig elektrische aangedreven modellen met 100% power. Een schone optie die het meest energie-efficiënt is. U kunt het voertuig gemakkelijk opladen thuis of onderweg. Ontdek de voordelen van elektrische rijden:

  • Goedkoper in gebruik
  • Rijden zonder uitstoot
  • Toekomstbestendig

Plug-In-Hybrid: Dit is een groenere optie dan modellen met een benzinemotor. Een Plug-In-Hybrid voertuig kunt u namelijk zowel op benzine als elektrische rijden waardoor er een mindere uitstoot is dan bij een volledige benzinemotor. Profiteer van de voordelen met een Plug-In-Hybrid:

  • Rijden op benzine én elektrisch
  • Verminderde uitstoot
  • Altijd een back-up

Mild Hybrid: Een zuinige keuze wanneer u het liefst rijdt in een voertuig met een benzine- of dieselmotor. Dit model heeft voor het starten en accelereren een zelf opladende elektromotor waardoor u aanzienlijk minder brandstof verbruikt ten opzichte van een volledige benzinemotor. Mild Hybrid biedt u:

  • Lager brandstofverbruik
  • Geen aansluiting vereist
  • Zuinig rijden

De ontwikkelingen van Ford bij Van der Burgh

De mooie innovatieve stappen die Ford neemt en voor ogen heeft voeren wij bij Van der Burgh natuurlijk ook door. U kunt bij ons terecht voor de nieuwste elektrische Ford-modellen en uitvoeringen. Daarnaast voorzien wij u graag over de nodige kennis en kunde van elektrisch rijden en bieden we ook laadpaaloplossingen.

Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden. Of kom langs in één van onze vestigingen en ontdek gelijk onze ruime voorraad aan occasions. Bij Van der Burgh denken we graag met u mee!

HomeFordNieuwsDe elektrische toekomst van Ford