12 juli 2023

We nemen afscheid van de Ford Fiesta

De automotive is een dynamische wereld waar we geen moment stilstaan. We gaan mee in de nieuwste trends en ontwikkelingen en hierdoor moeten we helaas afscheid nemen van de iconische Ford Fiesta. Al sinds de eerste Ford Fiesta in 1976 op de markt kwam een favoriet in het rijtje. Lees meer over de Ford Fiesta, de historie en het opvolgende model.

Ford Fiesta - Van der Burgh

Ford Fiesta: betrouwbaar en stijlvol

De Ford Fiesta staat bekend om zijn uitstekende rijeigenschappen, betrouwbaarheid en stijlvolle design. Waarbij de vloeiende lijnen en dynamische uitstraling direct de aandacht trekt. Een comfortabel en praktisch interieur, geschikt voor iedere rit. Daarnaast beschikt het interieur over een rijke uitrusting met geavanceerde technologieën om het rijden nog veiliger en comfortabeler te maken. Oftewel, de Ford Fiesta is een geliefde uitvoering onder de autoliefhebbers.

In 2022 heeft de laatste generatie (2017) van de Ford Fiesta nog een facelift gehad waarbij de hoeken van de grill omhoog krulden. 47 jaar en zo’n 20 miljoen exemplaren verder nemen we nu toch echt afscheid van de Ford Fiesta. De allerlaatste twee die van de productieband rollen zullen een mooie plek krijgen in het Ford-museum in Keulen.

Dit is waarom de Ford Fiesta uit de productie gaat

Toen in 1976 de eerste Ford Fiesta op de markt kwam hadden we niet gedacht dat in juli 2023 het laatste exemplaar van de fabrieksband in Keulen zou rollen. Toch heeft Ford de bewuste keuze gemaakt om te stoppen met de productie van het populaire model. Net als veel andere merken richt Ford zich op een toekomst waar elektrisch rijden de overhand neemt. In 2023 zal Ford 7 nieuwe elektrische modellen introduceren en hiermee gelijk een grote stap nemen richting een elektrische toekomst. Het doel van Ford is om in 2035 volledig over te gaan op de verkoop van elektrische voertuigen.

De nieuwe elektrische variant

Helaas krijgt de Ford Fiesta vooralsnog geen opvolger. Wel zal Ford in 2024 nieuwe elektrische modellen op de markt brengen. Waaronder ook een elektrische Ford Puma (de crossover variant van de Fiesta). Eind 2023 zal er meer bekend worden over de nieuwe elektrische modellen van Ford.

HomeFordNieuws