De sterkste bedrijfswagen ooit: de 5-tons Transit 12 oktober 2020

Veel ruimte in een bedrijfswagen realiseren lukt vaak wel. Maar veel klanten lopen aan tegen het maximale laadvermogen. Want met een te lage laadcapaciteit blijft uiteindelijk veel van die ruimte onbenut. Ford lost dit op met de sterkste Transit ooit. Het nieuwe paradepaardje heeft een totale voertuigmassa van 5.000 kg en een netto laadvermogen van 2.350 kg voor de gesloten bestelwagen en 2.558 kg voor de chassis-cabine met open laadbak. Met de extra capaciteit wordt de markt voor de ombouwvarianten bediend, denk aan kippers, ambulances, 19-persoons minibusjes etc.

VEEL VARIANTEN
De 5-tons variant van de Ford Transit is te bestellen in een groot aantal varianten. Bij de chassis-cabine kan de klant kiezen uit drie wielbases en een enkele of dubbele cabine tot wel 7 zitplaatsen. Naast een handbak is ook een automatische versnellingbak beschikbaar.

De dichte versie van de 5-tons Ford Transit is er als L4 ‘Jumbo’ bedrijfswagen met hoog dak. Deze heeft een netto laadvermogen van 2.385 kg en een laadruimte van 15,1 m3.

Ford Transit 5-tons

DE TECHNIEK
De nieuwe 5-tons varianten hebben achterwielaandrijving en een 170 pk 2.0 liter EcoBlue dieselmotor met 390 Nm koppel.

Optioneel is een intelligente automatische bak met 10 versnellingen leverbaar. Deze blinkt uit in prestatievermogen, raffinement en brandstofverbruik.

Alle 5-tons uitvoeringen ondergaan technische aanpassingen aan het chassis, de remmen, banden etc. om het vermogen en het gewicht beter te kunnen verwerken zonder dat dit invloed heeft op het onderhoud en de exploitatie.

Optioneel is ook een achteras leverbaar die belastbaar is met 3.500 kg.

UP-TO-DATE
De nieuwe uitvoeringen van de Ford Transit profiteren van alle comfort, technologie en connectiviteit die ook in de andere Transit modellen aanwezig is. Tot de bijzonderheden behoren het Upfitter Interface Module dat extra mogelijkheden biedt bij de modellen die speciaal zijn omgebouwd. De toegevoegde applicaties kunnen naadloos samenwerken met de techniek in de Ford Transit. Zo kan een kantelbak bijvoorbeeld alleen worden bedient als de Transit is geparkeerd en op de handrem staat.

Het FordPass Connect Modem helpt wagenparkbeheerders bij een optimale inzet van de Transit. Zo kan het onderhoud worden gepland, kunnen op afstand software-updates worden gedaan, zijn gegevens zoals de actuele locatie uit te lezen etc.

Meer weten over de nieuwe 5,0 ton Ford Transit? Neem dan contact met ons op of kom langs in de showroom.

 

Meer zien van de Ford Transit? Kijk dan op onze productpagina.

Meer over de Transit
HomeFordNieuwsDe sterkste bedrijfswagen ooit: de 5-tons Transit