Bandenwissel

Met de wisselende temperaturen horen ook wisselende banden. Wanneer de temperatuur boven de +7°C uitstijgt, dient u uw winterbanden om te wisselen voor uw zomerbanden. Dit geld ook andersom wanneer de temperatuur onder de +7°C daalt dan dienst u uw zomerbanden om te wissel voor winterbanden. Het wisselen van uw banden zorgt ervoor dat u veiliger de weg op gaat. Wij raden u aan om regelmatig de banden te checken op beschadiging, de profieldiepte te controleren en de bandenspanning te meten. U kunt bij Van der Burgh terecht voor de bandenwissel of deskundig advies.

Plan uw bandenwissel

Waarom zomerbanden?

Zomerbanden bestaan uit een andere rubbersamenstelling waardoor ze beter presteren tijdens de warme temperaturen. De zomerbanden slijten daarentegen juist sneller tijdens de koude temperaturen. Doorrijden met zomerbanden in de wintermaanden kan voor gevaarlijke situaties zorgen, idem voor het doorrijden met winterbanden tijdens de zomermaanden. Het is dus van belang dat u op tijd uw banden wisselt.

Waarom winterbanden?

Tijdens de winter rijden met winterbanden is veel veiliger dan blijven door rijden met de zomerbanden. Door een andere samenstelling van het rubber passen de winterbanden beter bij koudere temperaturen. De winterwielen blijven soepel tijdens de kou, waar de zomerbanden juist verharden bij kou. Om makkelijk te onthouden: wanneer de “R” in de naam van de maand dan raden we u aan om met winterbanden te rijden

Plan uw bandenwissel

HomeFordBandenBandenwissel